söndag 22 mars 2020

När hela världen blivit galen

När hela världen blivit galen önskar jag att det fanns fler som Kerstin Hessius.


Det här handlar om hur människor ska kunna försörja sig, inte om mina börsinvesteringar.

12 kommentarer:

 1. Håller med dig helt och hållet! Man får inte glömma var skattepengarna kommer ifrån.... Tycker mycket om hennes konstruktiva sätt att tänka. Synd bara att ingen annan "ledare" träder fram och värnar om småföretagare.. /Andrea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste kännas hopplöst för många småföretagare idag.

   Radera
 2. Det finns inte mkt annat att säga än att hon har rätt, det saknas en plan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och framförallt tycker jag att det saknas en analys av konsekvenserna när så mycket verksamhet stängs ner.

   Radera
 3. Instämmer helt och hållet. Jag hade önskat en mer detaljerad plan, istället för en total nedstängning av precis allt. Man har tagit in hela armén när man skulle tagit in Delta Force. JAg är ingen expert, men sunt förnuft säger att så länge man undviker att samlas i folksamlingar, undviker att gå ut när man är sjuk har vi redan där gjort en rejäl riskspridning. Sätt in militären för att övervaka att detta efterföljs, så kan merparten av folket leva sina liv som vanligt. Jag har gått till jobbet som vanligt, alla mina kollegor också och här på jobbet är allt som vanligt. Jag handlade mat i affären igår, det var lite längre avstånd mellan folk i kön. Barnen spelade fotboll på fotbollsplanen i byn som vanligt.

  Jag undrar om det finns någon evidens i att en total lockdown är bättre än att sätta in punktinsatser? Har man utvärderat hur länge det går att stänga ner samhället innan det är irreparabelt rent ekonomiskt? Och vad f-n ska folk ha all handsprit och toapapper till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt förvånad över att i stort sett hela världens ledare har förlorat förmågan att tänka logiskt och fatta sansade beslut. Det känns som om de mest högljudda på sociala medier sätter agendan.

   Radera
 4. Hon tog verkligen debatten och detta är nu på agendan. Spännande att se var det leder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen spännande! Vem behöver Netflix nu? Jag hoppas verkligen att det inte blir så illa som jag befarar.

   Radera
 5. Hon har rätt i mycket av det hon säger. Ska bli intressant att se om det får någon påverkan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att vi i Sverige ändå inte kan göra så mycket. Nu är det ju flera länder som förbjuder folksamlingar större än två personer. Och media hetsar över nya dödsfall.

   Radera
 6. Ja visst innebär det ett problem, nu hade hon kanske inte sin bästa dag och hon framstod som väldigt konstig. Det kan hon ju uppenbarligen inte vara utan det kom nog bara fram konstigt i direktsändning. Men hälsan måste gå före de svårigheter som blir i andra ledet. Vi är dessutom väldigt relaxed i Sverige om man jämför med många andra länder. Att sätta ett datum för lättnader är ju en omöjlighet. Ja Trump gjorde ju det men fick naturligtvis ändra sig. Vet ni något jag inte vet, när är läget lugnt igen? Försök görs ju för att stötta företagare, men de pengarna räcker väl inte och har säkert också svårt att hitta "hem".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur man än gör så får man nog problem på olika sätt och du har rätt i att man inte kan sätta något datum, i alla fall inte då när detta inlägget kom. Nu börjar Tegnell ändå prata om att det troligtvis kommer att lätta i sommar och det låter ju hoppingivande.

   Radera