söndag 19 april 2020

Utdelningsräddning pågår

Som jag tidigare har skrivit här på bloggen står jag fast vid mitt utdelningsmål för 2020. Jag började vidta åtgärder i slutet av mars då jag köpte ett antal Bank of Nova Scotia samt Heimstaden Pref. Därefter har jag även gått in i Akelius D.

Nu har jag bestämt mig för att alla nyinsättningar kommer att gå in på KF för köp av utländska bolag. I går hälsade jag 3M välkommen till portföljen. Direktavkastningen för denna utdelningskung  är nu 4%, vilket jag tycker är riktigt bra. Andra bolag på inköpslistan är Abbvie och JNJ, varav det sistnämnda dessvärre redan är tillbaka på "normala" prisnivåer.

När det gäller mina svenska bolag på ISK har jag börjat göra lite omallokeringar. Bolag utan utdelning kommer successivt att bytas ut. Den här veckan har jag sålt en del Skanska och köpt Cibus för pengarna.

Min förhoppning är nu att Investor och Latour klubbar igenom sina utdelningsförslag som planerat. Vad tror ni om dessa bolag? Kommer de att leverera eller blir det uppskjutna, decimerade eller indragna utdelningar?

Jag avslutar med en bild på en coronarelaterad aktivitet, nämligen surdegstillverkning. Jag som normalt bakar allt bröd vi konsumerar i hushållet har inte hittat jäst i någon livsmedelsbutik på över två veckor.


6 kommentarer:

  1. 3M är bra köp! Funderar också att börja köpa utländska aktier.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas att det skall leda till lite stabilare utdelningar.

      Radera
  2. Välkommen till utlandet !! Jag äger ju några stycken utländska innehav själv. I början kan det kännas läbbigt eftersom man inbillar sig veta mer om Volvo än Abbvie. Efter ett tag inser man att det egentligen inte är någon större skillnad på vad man vet.

    Så nu byter du namn till Dividendnurse och börjar blogga på Seeking Alpha. Intressant.

    Förr i tiden, när jag levde off the grid, bakade jag allt mitt matbröd själv.

    SvaraRadera
  3. bra ide ! lite spännande :)

    SvaraRadera