lördag 14 augusti 2021

Jag pausar kreditkorten

Inlägget innehåller reklam för Rocker.

Jag har under många år använt mig av kreditkort, i första hand för att utnyttja bonusen, men även för att skjuta på betalningen. Det kreditkort jag använder mest är Komplett kort som för närvarande ger 0,5% bonus. Jag använder även Coop-kortet när jag handlar på Coop och Fordkortet som ger bra bonus vid tankning.

Många föredrar betalkort, eftersom man då inte riskerar att handla för mer pengar än man har på kontot. Vad jag vet har det inte funnits något betalkort som gett bonus, förutom något ICA-kort eller annat kort för någon specifik butikskedja.

Nu har det kommit ett betalkort som kan ge riktigt bra bonus. Det är Rockerkortet som via inbjudningslänk  ger 0,5% till att börja med. Om man sedan själv värvar fler kortanvändare till Rocker får man 0,5% per värvad i bonus på egna köp, dock max 10%. Så om man använder min inbjudningslänk och därefter värvar sin sambo så har man redan 1% i bonus. Bonusen är dock begränsad till 500kr/månad och 6000kr/år. Man sköter allt via Rockerappen. Obs om man laddar hem appen direkt utan att gå via en inbjudningslänk går man miste om den första bonusen, men kan förstås fortfarande få bonus genom att själv värva. Samtliga länkar i detta inlägg är inbjudningslänkar.

Dessutom erbjuder Rocker ett sparkonto i samarbete med Erik Penser Bank som ger 0,85% ränta.

För att få bonus via värvningslänk behöver man följa stegen nedan (Det framgår även väldigt bra i appen hur man ska göra):

 • Gå via en värvningslänk. (Använd mobiltelefon, eftersom Rockerappen ska laddas hem)
 • Beställ Rockerkortet
 • Öppna ett sparkonto
 • Anslut ett bankkonto eller kort
Så nu kommer jag att testa Rockers betalkort. Jag har gått igenom alla stegen ovan samt satt in en slant på sparkontot som omfattas av insättningsgarantin.  Har lyckats värva några personer och har nu 2% bonus på mina kortköp. Så fort jag har fått kortet kommer jag att använda det för mina inköp.6 kommentarer:

 1. Jag kör med OK/Q8 VISA, betalar snällt fakturan via autogiro månadsvis. Får en check ibland för bonusen som kan insättas på kortet eller handlas upp på OK/Q8 varvid man får dubbel poäng. Funkar bra för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också haft OK/Q8-kortet, men har för mig att bonusen sänktes. Men med hjälp av den högre bonusen från mitt nya kort kommer jag ju att kunna betala AC-kostnaden nästa sommar :)

   Radera
  2. Ja, den sänktes tror jag. Men det bästa jag gjort var när jag började med ett kort utan månadsavgift. Tidigare hade jag ngt med månadsavgift på 49 Kr (Skandiabanken). Men när jag började på riktigt med min resa mot ekonomiskt oberoende så avslutade jag det.

   Jag ska precis NU göra motsatsen mot AC. Gå ut i den vedeldade bastun och lägga mig högst upp å svettas en stund.

   Radera
 2. Hej!
  Du har också hittat Rocker, kul!
  Jag har 9,5% cashback på varje köp nu så snart upp i 10%.

  Jag kommer investera varje krona som jag får i cashback från kortet, känns toppenbra. Fick häromdagen också 500 kr för att jag gjort 3 köp med kortet.Dessa har jag också investerat nu.

  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera