torsdag 7 april 2022

Kvartalsrapport Q1 2022

Då var det dags att summera årets första kvartal och det verkar som om jag har lyckats hitta en balans när det gäller inkomster och utgifter.  Jag har jobbat lagom mycket och det har ännu inte varit någon brist på jobberbjudanden, trots att covid-19 verkar vara på nedgång.

Inkomster Q1: 54 414 kr (18 138 kr/mån i snitt)

Utgifter Q1: 46 423 kr (15 474 kr/mån i snitt)

När det gäller utgifter har elkostnaderna varit ovanligt höga, men några hundralappar får man väl tillbaka genom regeringens märkliga elbidrag. Vi har också varit på en veckas skidsemester så då tillkom utgifter för skidhyra och liftkort, lite dyrare mat och fika. Stughyran betalades dock redan förra året så den slapp jag nu.

Jag har fått 3 252 kr i utdelningar som har återinvesterats och inte räknas in i inkomsterna ovan.

Mest utdelning har jag fått från:

 1. SEB 360 kr
 2. Axfood 236 kr
 3. ABB 218 kr
 4. Cibus 196 kr
 5. SHB 195 kr
Från Kameo har jag fått 170 kr i ränteintäkter. Räntenivån ser ut att ha sjunkit den senaste tiden så det har varit svårt att hitta några bra projekt att investera i. Under 9% känns nästan inte lönt. Då kan jag lika gärna köpa preferensaktier som kan säljas när som helst.

Här har det blivit vinter igen, men sallat och spenat fortsätter att växa i växthuset, om än i lite långsammare takt. Tomatplantorna ska planteras om och sättpotatisen behöver komma igång att gro.10 kommentarer:

 1. Jobbar du enbart på timmar för en Region eller Kommun? Eller är du anställd via ett bemanningsföretag? Min fru har tänkt göra samma sak när vi går helt FIRE, hon vill inte sluta jobba helt, något som jag tvingas göra då man inte är intresserade av timanställda IT-konsulter.

  SvaraRadera
 2. Jag är timanställd på ett gruppboende som drivs av ett kooperativ.

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har försökt använda din tipslänk för att skaffa Vimla abonnemang men det fungerade inte att gå via den länk du lagt ut. När jag kontaktade Vimla ville de ha tipslänkens siffror för att kunna registrera den. Kan du dela med dig av den här eller kan jag maila dig för att få den? Vänliga hälsningar Malin

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa din blogg; det har hänt mkt sedan start. Jag blir bara nyfiken på hur du hinner bevaka alla dina innehav. Många kör på principen att ha mellan 12-15 bolag i portföljen, inte fler just för svårigheten att få överblick vid plötsliga händelser. Hur tänker du där? Med vänlig hälsning, VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken med så många innehav är att jag inte ska behöva bevaka alla eftersom de flesta är så små att de inte påverkar särskilt mycket. Det jag i första hand bevakar är utdelningen. Jag tror inte att jag skulle lyckas bättre hur mycket jag än bevakade ett antal bolag och om man ser till totalavkastningen på lång sikt skulle en global indexfond säkert vara det bästa . Men jag vill hellre ha utdelningar som jag kan ta ut utan att behöva sälja något.
   Kul att du kommenterar! Såg just att du har skrivit ett inlägg på din blogg som jag ska läsa när jag tar en paus från dagens uppgifter :)
   Mvh I-US

   Radera
  2. Roligt att vi höres igen. Jag antog att du tänkte som ovan dvs. ha mindre fast många poster av högutdelande. Jag går i samma tankegångar i denna vända. Det har inte blivit mkt skrivet sedan jag nådde mitt första mål med lgh. Den gången närmade jag mig en halv miljon, och funderar på att ha samma summa som nytt mål igen - eller tom högre. Jag håller utkik efter dina inlägg. Med vänlig hälsning, VÄL

   Radera
 5. Har lyckats missa din blogg trots att du bloggat länge. Intresserad av att byta länkar? Jag har lagt upp dig på https://www.moneycowboy.net

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittat hit! Själv har jag besökt din blogg via någon annan bloggs länk. Men jag har visst missat att lägga länken på min egen blogg. Ska fixa det :)

   Radera
  2. Lysande, tack! :) Och fortsätt blogga, gillar att du har med prepping ibland.

   Radera
  3. Tack! Har inte haft nån inspiration att blogga på ett tag. Men den kommer nog igen i höst. :)

   Radera