lördag 18 februari 2023

Månadsrapport för januari

2023 började med en riktigt slösaktig månad då utgifterna blev nästa dubbelt så höga som inkomsterna. Inkomsterna blev totalt 19 434 kr och att de blev så pass höga beror på att jag under 2022 av någon anledning fick för låg semesterersättning som nu justerades. 

Utgifterna blev hela 37 990 kr, varav boendekostnaden utgjorde drygt hälften. Elen blev förstås rekorddyr, 4 600 kr för elhandeln, men något får man väl snart tillbaka som elprisstöd. Ny diskmaskin för närmare 10 000 kr blev det också. Har klarat mig utan diskmaskin i närmare ett år sedan den gamla gick sönder och då på olika sätt försökt minimera disken. Så nu känns det faktiskt riktigt kul att både fylla och tömma den, vilket jag inte tyckte tidigare. Den här månaden blev också dyr på grund av fjällsemester och skidutrustning till tonåringen. Den enda utgiftsposten som var låg var förvånade nog maten, som stannade på 1 805 kr, vilket troligtvis beror på att jag preppat på mig en hel del, köpte bland annat flera paket smör och Bregott till nedsatt pris i december och fick ostar i julklapp.

Några aktietransaktioner har gjorts under januari. Jag sålde av en del av mina AT&T och köpte istället Truist Financial. Därutöver har jag köpt några småposter i Axfood och Svolder. Jag fick 950 kr i utdelningar, som kan jämföras med de 656 kr jag fick i januari 2022.

Tack vare börsuppgången har värdet på mina tillgångar bara sjunkit marginellt sedan början av december, men bufferten har dock minskat betydligt. Den 6 februari var det totala värdet på tillgångarna 582 727 kr, varav bufferten 53 307 kr och BTC 14 198 kr. Räknar dock inte bitcoincertifikat som BTC.

När det gäller BTC håller jag dem själv i en Blue Wallet på mobilen och en Sparrow wallet på PC:n. Har också köpt ett Coldcard som är en signeringsenhet som hålls offline, ofta kallad hårdvaruplånbok. Jag började köpa BTC för drygt ett halvår sedan och inköpspriset ligger mellan 16 400 USD och 24 500 USD plus avgifter. När jag skriver detta är kursen 24 685 USD.

En signeringsenhet för BTC, vanligtvis kallad hårdvaruplånbok.

Är du intresserad av BTC eller tycker du som 99-åringen Charlie Munger att  BTC är  rävgift?


5 kommentarer:

 1. Rävgift vet jag inte, men det är inget jag hakat på. Men det är säkert en framtidssäkrad investering.

  Själv har jag sålt av några bolag som ställt in utdelningen helt och omplacerat i gammelbank, Aktiespararna Direktavkastning B, Atea och Bahnhof.

  Kul att se dig inne på Twitter. Vet faktiskt inte ännu om det är något för mig, men som tidsfördriv duger det just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bolagen som ställt in utdelningen är ett problem när man försöker vara utdelningsinvesterare. Själv har jag drabbats av Castellum och Fastator vad jag vet. Lätt att man slösar bort tiden på Twitter och nu när Nostr har kommit så måste man sätta sig in i hur det funkar också.

   Radera
 2. Är inte btc en del av problemet med elen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knappast! Man minar inte om elen är svindyr. På många ställen i världen använder man sådan energi som annars skulle ha gått till spillo, t ex facklad gas. Bitcoinoinminers hjälper också till med att stabilisera elnätet då man köper el när det finns överskott av förnyelsebar el och kan stänga av när det är brist. Tyvärr mycket felaktig info i media om bitcoin.

   Radera
 3. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447360502110

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera