söndag 13 juni 2021

Deltids-FIRE - 8 månader


Inlägget innehåller annonslänk för Avanza.

Jag har nu varit i deltids-FIRE med enbart timanställning i drygt 8 månader och här kommer en kort uppdatering. 

Jag har jobbat i snitt 84 timmar per månad och fått ut drygt 10 000 kr efter skatt. Sedan tillkommer underhåll för barnet och barnbidrag samt småinkomster från försäljning, kreditkortsbonus, cashback och liknande. Trots mina små inkomster har totalt 32 000 kr gått till nysparande, så jag undrar nästan om jag har jobbat för mycket.

Kapitalet fortsätter att växa till sig.

På dessa 8 månader har jag kommit över en halv miljon. Börsen har varit snäll  och gett mig en värdeökning på ca 80 000 kr och själv har jag bidragit med ca 30 000 kr.

Risken är dock stor att jag går back de närmaste månaderna på grund av husrelaterade kostnader som väntar. Diskmaskinen som börjat bli till åren gick sönder nån gång i våras och jag har nu testat att diska för hand. Jag har försökt rationalisera och minska ner på disken, men det är svårt när man lagar allt från grunden och bakar mycket. Låset till en av garagedörrarna har också gett upp så det kan nog resultera i byte av flera lås.

Nu har jag semester i ungefär en månad som jag till största delen vigt åt mina odlingar. Sedan väntar två intensiva jobbveckor i juli och därefter ännu mer semester.

Första gången jag fått tomater att mogna redan i juni.Jag använder huvudsakligen Avanza när jag handlar med aktier och fonder.  Inlägget innehåller reklamlänkar till Avanza.


10 kommentarer:

 1. Men gud vad roligt att det går bra för dig !! Glädjer mig att ditt FIRE experiment flyter på bra. Det sänker förhoppningsvis min ambivalens kring att klippa navelsträngen till arbetslivet för gott.

  Sedan blir jag lite förbryllad över att du inte inte skrivit något här på bloggen över din ryggmärgsförlamning från bröstet och söderut.

  Tänker på det här att du inte klarar av att diska för hand !!

  ;) ;) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Diskproblemet beror nog snarare på nån psykisk förlamning som gör att jag inte kan uppskatta dessa sysslor. Men nu har jag lånat "Leva enkelt" av zenmästaren Shunmyo Masuno så jag kanske kan utöva meditation samtidigt som jag diskar. :)

   Radera
 2. Hur känns det då? Kommer du fortsätta såhär, eller vill du förändra något framöver?

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så här långt känns det väldigt bra. Men jag kan inte säga att jag ser fram emot att jobba i juli. När sommaren är över ska jag försöka att jobba något mindre än jag nu gjort och förresten kanske det löser sig automatiskt när vi blir av med corona.

   Radera
 3. Alltså jag blir så lycklig av att läsa det här, du är grym!
  Och det visar att det finns hopp för mig också! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina ord! Jag tror absolut att det finns hopp, om bara viljan finns. :)

   Radera
 4. Vad fint det låter. Kul att höra från dig! Mina tomater är långt ifrån röda så det låter som du ligger långt före.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tomater samt vintersådd sallad och spenat är det jag har. Sen bidde det inget mer.

   Radera
 5. Svar
  1. Tack! Efter ett par års sparande går det nästan automatiskt nu. :)

   Radera