lördag 4 september 2021

Riktigt bra sparkvot

Inlägget innehåller inbjudningslänkar till Rocker.

Sparkvoten

Nu har jag gått igenom mina inkomster och utgifter för augusti och kan konstatera att det blev den bästa månaden vad gäller inkomster sedan augusti 2020. Utgiftssidan får också godkänt, även om jag haft månader med lägre utgifter det senaste året. Egentligen bryr jag mig inte om sparkvoten eftersom den inte fyller någon funktion för mig. Men det är ändå lite kul att konstatera att sparkvoten för augusti blev hela 65%.
Inkomster

Att inkomsterna blev så bra beror på att jag jobbade intensivt under två veckor i juli när alla andra ville ha semester. Förutom lönen tillkom som vanligt underhåll för barnet samt barnbidrag. Jag fick ett presentkort i sommarpresent från jobbet samt lite cashback.

I augusti fick jag cashback från Cashbacker som är en cashbacksajt liknande Refunder. Månadens bästa cashback 500 kr kom från det nya betalkortet Rocker. Via min inbjudningslänk kan man ladda hem Rockerappen och får då till att börja med 0,5% på alla kortköp. Genom att själv värva får man sedan ytterligare 0,5% cashback per värvad på kortköpen i fortsättningen, upp till 10%. Man kan dock få max 500 kr i cashbackmånad. För att få de första 0,5% behöver man 
 • ladda hem Rockerappen via inbjudningslänk
 • beställa Rockerkortet
 • öppna ett sparkonto med 0,85% ränta (inget insättningskrav)
 • ansluta ett bankkonto eller kort
Man sköter allt via Rockerappen, vilket har fungerat bra för min del. Själv har jag för närvarande 3% cashback på alla mina köp och det är ju bra mycket bättre än de 0,5% jag har med Kompletts kreditkort som jag använt fram till nu.

Rocker har just nu ett erbjudande där de 20 000 första som skaffar Rockerkortet och genomför tre köp med kortet får 500 kr insatt på sitt Rockerkort. Erbjudandet gäller under perioden 26/7-31/10 2021.

Annan cashback som kommer in regelbundet är  från Vimla där jag får 50 kr i rabatt på abonnemanget varje månad, dels genom att ha blivit värvad, dels genom att själv ha värvat 4 personer. 

Utgifter

Utgifterna var som sagt låga i augusti. Bostadskostnaden innefattade enbart bolåneräntor samt kostnad för el. Bilkostnaden bestod av fordonsskatt samt bensin. Maten blev ovanligt dyr, närmare 3 000 kr mot ca 2 000 kr i vanliga fall, och jag har ingen bra förklaring på varför. För övrigt blev det lite nya träningskläder till barnet. 

Utvecklingen av inkomster och utgifter

Eftersom jag inte har någon säker löneinkomst tycker jag att det är viktigt att ha koll på hur inkomster och utgifter utvecklar sig. Därför beräknar jag 12 månaders rullande medelvärde för månadens inkomster och utgifter.Hittills ser det bra ut, men det kommer under hösten att komma några större utgifter relaterade till fastighetsunderhåll samt stughyra för sportlovet 2022.
9 kommentarer:

 1. Grattis till bra sparkvot! Jag skäms lite över min egen, den landade på ca 26% nu, fast jag borde och hade tänkt ligga runt 50%. Ibland svävar jag tydligen i väg mer än vad jag tror, och det får bli SKÄRPNING på mig :-).

  Ha en fin helg!
  /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete över dina utgifter. 26% är verkligen bra. Efter att ha läst Atomic habits som jag skrivit om i ett tidigare inlägg så förstår jag varför det går så lätt för mig att vara sparsam. Det är ju inte för att jag skärper mig och är duktig utan det är för att jag gillar att leva som jag lever och där ingår sparsamhet helt naturligt. Förra månaden kan man tycka att jag var slösaktig eller "unnade mig" när jag la ca 3000kr på en minisemester. Men jag ser det inte så, utan det är något som ingår i min valda livsstil.
   Jag önskar dig också en trevlig Helg! :)

   Radera
 2. Ha !! Jag landade oxå på 65% i Augusti. Jag siktar på att slå dig i September dock....;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer helt klart att slå mig i september ;)

   Radera
  2. Det räknar jag med. I will kick your ass Undersköterskan !!

   Radera
 3. Fin sparkvot och när du räknar på rullande 12 så blir jag imponerad av dina värden, så stabilt på utgiftsfronten, snyggt! Då är det ju precis som du skriver i kommentaren ovan: en livsstil.
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så länge jag inte har några husrelaterade kostnader är det ganska stabilt. Men har man hus måste man naturligtvis räkna med underhållskostnader.

   Radera