tisdag 28 september 2021

Väldigt nöjd med Rocker betalkort

Inlägget innehåller reklamlänkar till Rocker.

Jag har i tidigare inlägg nämnt att jag har lagt kreditkorten på hyllan och nu istället använder mig av Rocker betalkort. Det kreditkort som jag använt de senaste åren är Komplett kreditkort som för en tid sedan sänkte sin bonus från 1% till 0,5%. Det känns nästan för bra för att vara sant att jag med Rocker betalkort nu får 6% bonus på alla mina kortköp och har möjlighet att komma upp i hela 10%. Men hittills har allt fungerat väldigt bra.

En anledning till att använda kreditkort är  att man inte behöver ha pengar på ett nollräntekonto, utan i stället kan betala kreditkortsfakturan när lönen har kommit. Det är självklart ingen bra idé om man lockas att spendera pengar på grund av kortet, men det problemet har jag tack och lov aldrig haft. Jag har ett betalkort kopplat till mitt lönekonto på LF Bank, men använder det aldrig eftersom jag inte gillar att ha pengar på nollräntekonto. Det problemet har nu Rocker löst genom att införa ett Sparkonto, Rocker Savings som ger 0,8% i ränta. Själv har jag swishat över pengar dit i samband med löning och när jag behöver fylla på kortkontot är det enkelt att göra det via Rockers app. Man kan använda banköverföring via Trustly som ett alternativ till Swish.

Jag har så här långt tjänat 756 kr på kortet sedan jag gjorde mitt första köp den 18 augusti, om man nu kan säga att man tjänar pengar när man köper något. I mitt fall tycker jag i alla fall inte att jag köpt något onödigt, det skulle i så fall vara tre klädesplagg på second hand för totalt 185 kr. 







Man sköter allt via en app och jag rekommenderar att man använder sig av sparkontot, Rocker Savings som ger 0,8% ränta. Sparkontot omfattas av insättningsgarantin. Man kan direkt föra över pengar från sparkontot till kortkontot via appen. Det går även att fylla på kortkontot via Swish eller Trustly.

Om du vill testa Rocker betalkort får du, via min inbjudningslänk, 0,5% i bonus på alla dina köp. För att få högre bonus kan du själv värva nya användare och du får då ytterligare 0,5% för varje värvad person. Du kan få max 10% bonus på dina kortköp och totalt max 500 kr i bonus per månad.

För att få bonus via inbjudningslänk behöver man följa stegen nedan (Det framgår även väldigt bra i appen hur man ska göra):

  • Gå via en inbjudningslänk (Använd mobiltelefon, eftersom Rockerappen ska laddas hem)
  • Beställ Rockerkortet
  • Öppna ett sparkonto
  • Anslut ett bankkonto eller kort


Rocker har ett erbjudande där nya användare efter tre genomförda köp får 500 kr insatt på kortkontot. Erbjudandet gäller mellan 26/7 och 31/10 och max 20 000 kunder. Kanske har 20 000 användare redan uppnåtts, men hursomhelst så tycker jag att bara bonusen 0,5% på ett gratis betalkort är bra och det borde inte vara omöjligt att värva åtminstone någon person och på så sätt öka sin bonus. 











7 kommentarer:

  1. Jag är nyfiken på hur de här reklamsamarbetena inleds. Är det företaget bakom korten som kontaktar alla penningbloggare eller är det ni som går på led till företagen efter att en av er har kontaktats?

    Jag säger inte att produkterna är dåliga, men det är fascinerande hur alla i ankdammen skriver om precis samma sak en efter en.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antagligen har inget samarbete inletts. Det är samma för alla. Joinar du på en länk och sedan bjuder in 19 personer får du 10% cashback, oavsett om du har en blogg eller inte :p

      För egen del gick jag med i Rocker nyligen efter att Pappa betalar? skrivit om det. Att det görs mer "reklam" om Rocker nu är just för att de delar ut 500 kr om du genomför 3 köp, under deras kampanj.

      Tror inte Rocker vet vilka några av oss är. Visar du mig ett bättre kort så går jag med där istället :-) (Tror det gäller de flesta sparbloggare).

      /Arbetsplanen

      Radera
    2. Det här hade jag inte heller koll på tidigare och har fortfarande inte full koll, men jag ska försöka redogöra för det jag har använt mig av.

      När det gäller Rocker hittade jag inbjudningslänken i en annan blogg. Jag får inget mer än 0,5% extra bonus för varje person jag värvar och alla som har Rockers kort kan värva på samma sätt. Mobilabonnemang hos Vimla fungerar likadant.

      För övrigt finns det några företag för affiliatemarknadsföring som man som bloggare kan ansluta sig till, till exempel Adrecord och Adtraction. Då får man ett fast belopp för varje ny kund som kommer via ens affiliatelänk. Via dessa har jag haft reklam för Avanza och Elskling.

      Själv gör jag bara reklam för tjänster som jag själv använder och är nöjd med.
      Eftersom jag försöker minska mina kostnader tycker jag att det är bra att få info om kreditkort eller betalkort med bra villkor och det är klart att när jag redan fått infon i en blogg behöver jag ju inte läsa om den i andra bloggar. Och att flera bloggar har samma reklam innebär oftast att de använder sig av samma tjänster. Jag tror inte att våra små bloggar kontaktas av företag i någon större utsträckning, utan det är nog bara de allra största bloggarna som gör det.

      Radera
  2. Man blir ju lite sugen på att kolla upp allt det där som Ni ungdomar håller på med. Men eftersom jag är en gammal tjurskalle så håller jag fast vid mitt OK/Q8 Visa.

    Det här är ju ändå trots allt Norrland och vi har fortfarande kvar det gamla alternativa betalsystemet. När pälsjägarna om våren kommer ner från fjällvidderna byter de till sig skinn, som jag syr mina kläder av, mot salt och dyra kryddor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog för att jag känner mig ung, men det är nog jag som borde kalla alla andra för ungdomar, inklusive dig ;)

      Radera
    2. Verkligen !!? Är du sååå himla gammal alltså. Det vägrar jag tro på.

      Radera
    3. Jag kan i alla fall säga att jag lärde mig räkna ut 5+7 långt innan 60-talet var slut.

      Radera