torsdag 12 september 2019

Att uppmärksamma sina framgångar

Det går lite segt på ekonomifronten just nu. Utdelningarna ökar sakta men säkert, väldigt sakta känns det ibland som. Jag började min "sparkarriär" i mitten av 2015, efter att mer av en slump ha halkat in i FIRE- och ekonomibloggarnas underbara värld. Det var kanske inte den optimala tidpunkten att starta då jag var mitt uppe i stora underhållsarbeten av huset, eller också var det kanske helt rätt att starta när det var som tuffast. Jag har sedan dess i första hand inriktat mig på utdelningsaktier, men även en mindre del i fondsparande.

Jag har hela tiden haft stenkoll på utdelningar och kapital investerat i aktier, vilket jag har fört in i ett Excelblad. Däremot har jag inte fört någon statistik på värdet av mitt sparande vid olika tidpunkter, inte ens milstolpar som jämna hundratusen. Det känns nu lite tråkigt även om det egentligen inte spelar någon roll för huvudsaken är ju nuvärdet eller ännu hellre det framtida värdet.

Nu ska jag i alla fall bli bättre på att följa upp portföljvärdet och startar med 1 september i år.

I portföljvärdet ingår aktier och fonder i isk/kf.

Jag kommer dessutom i fortsättningen uppmärksamma och fira varje gång utdelningen når nytt tusental kr och portföljvärdet nytt tiotusental.

Jag firar portföljvärdet 100 000 och 200 000 i efterhand.

Idag är portföljens värde 216 607 kr.

10 kommentarer:

 1. Låter helt fantastiskt ! Kul .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag vill bara visa att man även med små inkomster kan spara en slant och få den att växa :)

   Radera
  2. Ha....du gör nytta helt klart. När jag gör några inlägg på typ fejan så får jag ofta på moppo. Alla ensamstående, pensionärer är utfattiga och de borde FÅ en lägenhet eller slippa betala skatt och när man antyder att de kanske skulle kunna spara någon hundring i månaden så hugger de nästan huvudet av mig.

   Radera
  3. Det bästa är nog att själv visa att det går. Som du säger fb är nog värst. Jag är med i gruppen "Frivillig enkelhet - mer med mindre" och så fort FIRE kommer på tapeten så borde man skämmas för att man sparat och gnetat för att köpa aktier. Och det är helt obegripligt vad det är synd om många. Senaste ensamstående undersköterskan jag pratade med hade just bokat en höstresa till Kreta. Undrar om det blir offerkoftan på när hon går i pension om några år :)

   Radera
 2. Snyggt och det går framåt! Vi firar lön med lönecava (sök fru EB blogg) och jämna 100tusental med en cava också. Nu råkar de nästan alltid sammanfalla och därmed är vårt firande inte lika dekadent som det låter.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat, och glöm inte att alla bäckar små...
  Jag skriver ner portföljens värde i ett vanligt kollegieblock 1 gång/månad. Utdelningar har jag knappt fått några ännu, så det är lätt att hålla reda på :-)

  Mvh Louise

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat. För mig är det en stor inspirationskälla att se hur mycket det växer för varje år. Då är det lättare att dagdrömma om framtida rikedomar och ett liv i frihet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, man behöver se, svart på vitt, vad man har åstadkommit. Det är som du skriver väldigt inspirerande :)

   Radera