tisdag 13 augusti 2019

Så nöjd med sparkvoten

En på grund av semester något försenad redovisning av sparkvoten kommer här.


Inkomster: Även i juni blev det mycket mer jobb än mina ordinarie timmar. Jag jobbade en stor del av midsommarhelgen, vilket gav en rejäl ob-ersättning. Nätinkomsterna är cashback från MyBonus och Cashbackshopping.

Bostad: En månad med låg boendekostnad, bolåneränta på ca 1400kr och el ca 800kr var enda kostnaderna. Den månatliga amorteringen på 2000kr räknar jag som sparande.

Bil: Har besiktigat bilen och tankat en gång.

Telefon, bredband: Endast mobilabonemanget på Comviq.

Mat, förbrukning: Vi har haft släktingar på besök några dagar, vilket gjorde att matkostnaden överskred min gräns på 2000kr.

Barnomsorg: Då barnet är hos släktingar betalar jag bara för maten.

Kläder: Kläder för över 2000kr till mig känns väldigt slösaktigt, men var behövligt.

Hälsovård, träning: Kontaktlinser för dryga tusenlappen, solglasögon till barnet, gymavgift samt en del apoteksvaror.

Resor, nöjen: En resa till släktingar i Stockholm och Skansenbesök.

Diverse: Endast A-kassan.

Därmed blev sparkvoten 57% för juli. Men nästa månad kommer sparkvoten med säkerhet att bli negativ på grund av vår semesterresa. Därför har jag beräknat den totala sparkvoten för 2019 så här långt. Och det ser helt ok ut. 


En sparkvot på 49% för årets 7 första månader är jag väldigt nöjd med. Det hade varit kul med en sparkvot på 50% för hela året, men blir nog för tufft med tanke på att planen är att jobba mindre till hösten. Jag vet inte riktigt vilka utgifter jag skulle kunna minska, förutom bredbandet som jag ska ta tag i snarast.
10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack! Det enda som har varit jobbigt är att jag har jobbat lite för mycket de senaste månaderna. Att vara sparsam är den enkla biten :)

   Radera
  2. Känner igen mig. Jag jobbade dock för mycket och brände alla penga. Dina återinvesteras i tid/framtid. Känn dock efter och ta hand om dig - du skulle jobba mindre framöver?

   Radera
  3. Apropå att jobba mycket och bränna alla pengar. Been there, done that. Inget som ger mersmak!
   Mina ordinarie timmar kommer att uppgå till 75% nu när jag börjar jobba igen efter ledigheten. Jag hoppas att det inte blir lika mycket extra jobb som månaderna innan semestern. Måste träna på att säga nej :)

   Radera
 2. Verkligen en imponerande sparkvot! Dit tror jag aldrig jag kommer nå....Men man ska aldrig säga aldrig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror förstås till stor del på vilka fasta kostnader man har, exempelvis för bostad och bil. Min sparkvot är egentligen dopad. För att lösa billånet ökade jag på bolånet i samband med bankbyte för några år sedan. Så i själva verket är den verkliga bilkostnaden högre. Och just nu är nog årets sparkvot på topp. Nästa månad kommer sommarsemestern att redovisas och nån gång i höst kommer boende för nästa års sportlovssemester. Så nu går det bara utför :)

   Radera
 3. Hej!
  Helt otrolig sparkvot.
  Mycket bra jobbat.

  Skönt att kunna jobba mindre i höst. Eftersom du har så bra sparkvot redan nu så tycker iaf jag att det känns som att det borde vara värt att jobba lite mindre även om det såklart påverkar sparkvoten.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är en balansgång hur mycket man ska jobba. Men i stort håller jag med dig :)

   Radera
 4. Superbra sparkvot och väldigt fin uppställning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nästa månad lär det inte bli lika kul efter semesterns utsvävningar.

   Radera