torsdag 6 juni 2019

Varför jag snålar och sparar

Om jag ska vara ärlig så tycker jag inte att jag snålar speciellt mycket. Jag bor i eget hus med trädgård, har en hyfsat bra bil som dock inte används så fort jag ska någonstans. Jag reser, åker på utflykter och lägger pengar på sådant som ger mig värde i livet. Vad jag däremot inte gör är att åka till Ullared eller olika köpcenter bara för nöjes skull. Jag har i det närmaste slutat att shoppa heminredning och kläder köps bara vid verkligt behov.

Jag har två anledningar till varför jag sparar och investerar.

 1. Jag vill ha en ekonomisk trygghet så att jag slipper vara beroende av Försäkringskassan, A-kassan, försäkringsbolag och liknande.
 2. Jag vill kunna jobba mindre för att hinna med mera av det jag verkligen vill göra, som ägna mer tid åt familj och vänner, odla mera i trädgården, läsa intressanta böcker, vara i naturen, resa, plus en massa andra saker.
Jag har inte som mål att helt sluta jobba, men skulle vilja minska från nuvarande 65% till ca 50% och på sikt kanske bara timanställning.


4 kommentarer:

 1. Hej

  Det är befriande att läsa dina inlägg. Jag blir givetvis glad när jag nämns i bland dina rader. Jag har har nu bloggat i lite över tre år, och det tog tid innan folk fick upp ögonen för vad jag skriver. Men om någon har behållning av mina små strofer, så är jag tacksam.

  Jag ser fram emot av vad som komma skall på din blogg, och keep it up!

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de fina orden! Det finns redan så många intressanta bloggar inom detta område, men jag hoppas kunna tillföra något :)

   Radera
 2. Kul med en ekonomiblogg av nån som jobbar deltid och inte drar in hur mycket pengar som helst, men ändå är inspirerad av FIRE och att bygga upp ett kapital. Är nämligen precis i den situationen själv, så känner viss samhörighet :-) Har även jag planer på att dra igång nån blogg inom ämnet, men vi får se hur det blir med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren! Alltid kul att hitta likasinnade med liknande förutsättningar som man själv har. Hoppas få höra mer om hur det går för dig :)

   Radera